Blues Factory as
Kommende arrangementer  

Jailhouse Stage - Notodden Bluesfestival 2015

Torsdag 30. juli
gjennomføres Jailhouse Stage på Notodden Bluesfestival for fjerde år på rad. Forberedelser og booking er nå i gang, men vi kan melde allerede nå at Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy, Prison Maniacs (Telemark Fengsel) og fangesupportbandet Bastøy Bluesband med koring fra jentene i Randi & The Jailbirds er booket til årets arrangement.

Notodden BluesfestivalSkyldig som faen - Red House
 

Skyldig som faen til Eidsfossfestivalen

Fredag 19. juni
er Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) booket til den nye Prison Stage i den gamle Pusserstallen på Eidsfossfestivalen, hvor de får anledning til å spille med andre norske fengselsband og etablerte blues- og rock artister.

Lørdagens headliner er Vamp. Fredagsprogrammet er i sin helhet satt av til fengselsblues-, Roots- og Rock i Pusserstallen, noe som ikke minst skyldes konserten med gutta fra Bastøy på fjorårets festival. Her med sin egen låt «Prison Rock Blues» på hovedscenen lørdag kveld:


Skyldig som faen - Prison Rock Blues
Eidsfossfestivalen 2015
Klikk på bildet for større plakat
 

Bastøy Bluesband til Innsia Bluesfestival

Torsdag 11. juni
er Bastøy Bluesband booket til Innsia Bluesfestival i Ringerike Fengsel. Festivalen er et samarbeid med Norsia Delta Bluesfestival i Hønefoss. Bastøy Bluesband er Blues Factorys «fangesupportband» hvor løslatte fra fengsel som har deltatt i musikkopplæringen under soning har mulighet til å spille med etablerte bluesmusikere fra Vestfold.

Bandets sammensetning varierer, men gjengen som drar til Innsia Bluesfestival består av tidligere medlemmer av Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) og Simplex Brutus (Hof Fengsel) frontet av Blues Factorys musikalske leder Knut Eide (Tiger City Dukes).

 


Ringerike Fengsel
Ringerike Fengsel
 

Skyldig som faen til Hagan Musikkfestival

Fredag 29. mai
spiller Skyldig som faen på Hagan Musikkfestival i Sande i Vestfold.


Hagan Bluesfestival 2015
Klikk på bildet for større plakat
 

Skyldig som faen til Fjordrocken i Sandefjord

Fredag 1. mai
er Skyldig som faen booket til Fjordrocken i Sandefjord. Fjordrocken er en to dagers Heavy Metal festival som arrangeres på Verdensteateret i Sandefjord med band som Whales & This Lake, Suicidal Ninja Monkeys, Diesel Gorilla, National Freakshow og ikke minst lørdagens headliner Live Evil med tidligere Black Sabbath keyboardist Geoff Nicholls i front. Skyldig som faen spiller kl 20:00 fredag på festivalens åpningsdag.

                                           Fjordrocken Sandefjord

Skyldig som faen
Skyldig som faen
 

Pallerocken (Hof Fengsel)

Torsdag 30. april
er det duket for Pallerocken i Hof Fengsel. Denne fengselsfestivalen ble gjennomført første gang i forbindelse med oppstart av musikkprosjektet i Hof Fengsel i januar 2014.

Til Pallerocken 2015 har vi booket fangesupportbandet Bastøy Bluesband med tidligere Blueshusbeboere og løslatte fra Hof Fengsel, frontet av Blues Factorys musikalske leder Knut Eide (Tiger City Dukes), husbandet i Hof Fengsel – Simplex Brutus, Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy og Roosterhouse Gumbo Band fra Vestfold.


Pallerocken
 
Gjennomførte arrangementer  

Fra «Beat-for-beat» til Skyldig som faen

Søndag 22. mars
var Skyldig som faen fra Blueshuset backingband for ingen ringere enn country og rock’n roll artisten Linda Kvam på jubileumskonsert for 20 års samarbeid mellom Våle Kirkekor og Bastøy Fengsel i Våle Kirke. Som det framgår av videoen, var det kjempestemning da Linda Kvam med sin faste gitarist Espen Liland, Skyldig som faen og Våle Kirkekor dro «Son of a preacher man» for en fullsatt Våle Kirke denne søndagen.


Linda Kvam - Beat for Beat
Linda Kvam

Son of a preacher man
 

Første konsert med bandet

Fredag 13. februar
gjennomførte bandet med de første Music Factory elevene sin første konsert for foreldre, søsken og venner i underetasjen på Blues & Rock Huset i Sandefjord. Elevene fra Varden Ungdomsskole har deltatt i musikkopplæring på Blues & Rock Huset siden oppstart i oktober 2014 og har også hatt ukentlige bandøvinger på kveldstid. Konserten ble en stor suksess med et låtrepertoar som spente fra tradisjonell rythm & blues til rock.


Første konsert med bandet
Første konsert med bandet
Music Factory
Music Factory
 

Skyldig som faen spiller på KROM Konferansen 2015

Lørdag 17. januar 2015
spiller Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel på den årlige kriminalpolitiske konferansen til Norsk Forening for Kriminalreform (KROM) på Storefjell Hotell.

Dette er fjerde år på rad at bandet fra Blueshuset på Bastøy spiller til dans på KROMs kriminalpolitiske konferanse med overnatting fra lørdag til søndag.

KROMHer fra konferansen i 2014 med Stones låta Jumping Jack Flash
 

Skyldig som faen spiller på Eftablues
hos Skedsmo Bluesklubb

Lørdag 31. januar 2015
spiller Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) på «Eftablues» hos Skedsmo Bluesklubb. Konserten er på Lillestrøm Kulturpub fra 15:00-18:00.

Dette er andre gang bandet er booket til det populære Eftablues arrangementet hos Skedsmo Bluesklubb. Forrige gang bandet spilte der – høsten 2013 – ble de tatt meget godt imot og fikk kjemperespons fra nærmere 200 tilskuere på Lillestrøm Kulturpub og gutta fra Blueshuset lover et like variert program denne gangen, med et band som er enda mer samspilt enn gjengen som besøkte Kulturpuben i 2013.


Skedsmo Bluesklubb
 

Skyldig som faen til Horten Bluesklubb

Lørdag 15. november

er Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy booket til Eftablues hos Horten Bluesklubb. Konserten finner sted på Peppes Pizza i Horten Gjestehavn fra kl 15:00 – 18:00. Bandet har eksistert siden 2011, men den nåværende utgaven er antakelig den beste noensinne. Denne lørdagen spiller de en blanding av blues, rock og akustiske slidelåter med bidrag av blant annet Blues Factorys musikkfaglige leder Knut Eide (Tiger City Dukes) og tidligere bandmedlemmer som nå er løslatt fra Bastøy Fengsel. Her med Roadhouse Blues (The Doors) fra årets Jailhouse Stage på Notodden Bluesfestival.

Logo Skyldig som faen
Logo Skyldig som faen

Skyldig som faen - Roadhouse Blues
 

Skyldig som faen med Våle Kirkekor i Våle Kirke

Søndag 26. oktober 2014

ble det arrangert høstkonsert med Våle Kirkekor og Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel i Våle Kirke. Dette er fjerde år på rad at koret samarbeider med Blueshuset og Skyldig som faen om en Blues & Gospelkonsert i Våle Kirke og da må det kunne kalles en tradisjon. Her er Stormy Monday Blues med Skyldig som faen og korets dirigent Randi Gunhildstad på vokal.Skyldig som faen m/Randi Gunhildstad - Stormy Monday Blues
 

Sommeravslutningsfesten til Kirkens Bymisjon i Vestfold

Torsdag 28. august

arrangerer Kirkens Bymisjon i Vestfold for tredje år på rad sin sommeravslutningsfest for ansatte, frivillige og brukere i samarbeid med Blues Factory AS i Sven Foyn Bedehus i Tønsberg. Dørene åpnet kl 17:00 med matservering fram til 18:00 og musikalsk underholdning fram til kl 21:30 for et fullstappet lokale. Kveldens husband bestod av ingen ringere enn Espen Liland (gitar), Knut Eide (gitar, vokal og munnspill), Håkon Hansen (trommer) og Emil Ljone (bass) - fire erfarne musikere fra Vestfold som skapte et skikkelig bluesgroove både for egen del og som backingband for deltagende artister fra Bymisjonens eget prosjekt «Gatenære Stemmer». Tradisjonen tro, ble kvelden avsluttet med Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel.


Gatenære stemmer
Gatenære stemmer
 

Jailhouse Stage 2014 - Notodden Bluesfestival

Torsdag 31. juli

Jailhouse Stage – den unike scenen for fengselsband på Notodden Bluesfestival arrangeres i år på Teledølen på festivalens åpningsdag torsdag 31. juli fra kl 13:00 til 17:00. LO-leder Gerd Kristianen kommer for å foreta den offisielle åpningen i år.

Tradisjonen tro, er det Bastøy Bluesband – Blues Factorys fangesupportband med tidligere Blueshusbeboere og etablerte bluesmusikere fra Vestfold – som får æren av å varme opp for fengselsbandene. Prison Maniacs fra Telemark Fengsel og Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy spiller for tredje år på rad. I tillegg kan Blues Factory i år presentere band fra to nye fengsler hvor vi nå har musikkopplæring. Fra Berg Fengsel kommer Stars Behind Bars og fra Hof Fengsel kommer Simplex Brutus.


LO-leder Gerd Kristiansen
LO-leder Gerd Kristiansen
kommer for å foreta den offisielle åpningen av Jailhouse Stage

Skyldig som faen
Skyldig som faen
Bastøy Bluesband
Bastøy Bluesband
 

Skyldig som faen til Piratfestivalen

Lørdag 12. juli 2014 i Tønsberg

spiller Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel på Piratfestivalen for andre år på rad. Bastøy Fengsel er antakelig det nærmeste en kommer en ekte «sjørøverøy» i norsk sammenheng, og «Chicago Blues Piratene» fra Blueshuset forbereder i år en spektakulær ankomst fra sjøen til scenen i Tønsberg hvor festivalen arrangeres i år.

Piratfestivalen
Piratfestivalen
Skyldig som faen
Skyldig som faen - Foto: Knut Nordhagen
 

Skyldig som faen til Eidsfossfestivalen

Lørdag 28. juni 2014

spiller Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) på Eidsfossfestivalen i Vestfold.


Eidsfossfestivalen 2014
Skyldig som faen til Eidsfossfestivalen
 

Simplex Brutus varmer opp for Byting i Hof Fengsel

Fredag 25. april 2014

Som et resultat av musikkopplæringen som startet i februar har også Hof Fengsel nå et eget husband – Simplex Brutus. 25 april hadde Simplex Brutus sin første opptreden da de varmet opp for bandet Byting fra Telemark på en konsert i fengselets verkstedhall. Her med sin egen tolkning av John Prine låta «Speed of the sound of loneliness».

Prison Maniacs
Prison Maniacs


.
 

Kick Off Konsert for nytt musikkprosjekt i Hof Fengsel

Torsdag 16. januar
Torsdag 16. januar åpnes det nye musikkprosjektet i Hof Fengsel basert på Blues Factorys opplæringsmodell i samarbeid med Vestfold Kulturnettverk/Musikk i fengsel og frihet med Kick Off Konsert i verkstedhallen. På programmet står Prison Maniacs (Telemark Fengsel) frontet av Blues Factory instruktørene Trond Ytterbø (Notodden Bluesband) og Jon Ultvedt (Reverend John Bluesband) og Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) med support fra Blues Factory instruktørene Knut Eide (Tiger City Dukes) og Randi Gunhildstad (Bluesbelievers).
Kick Off Konsert - Hof Fengsel
 

Skyldig som faen spiller på KROM Konferansen 2014

Lørdag 11. januar
Lørdag 11. januar spilte Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel på KROM Konferansen på Storefjell for tredje år på rad med overnatting fra lørdag til søndag. Her med Hell ain't a bad place to be fra konserten i diskoteket lørdag kveld med Juss Buss studiner og tilårskomne kriminologer på dansegulvet. Som tidligere år ble oppdraget gjennomført uten brudd på noen av betingelsene som var satt for spilleoppdraget.
Skyldig som faen - Hell ain't a bad place to be
 

Skyldig som faen hos Tønsberg Roots Club på Støperiet

Fredag 4. oktober 2013

Skyldig som faen fra Bastøy fengsel varmer opp for bluesgitaristen Carvin Jones (Texas) hos Tønsberg Roots Club på Støperiet i Tønsberg.

Nok en booking fra det fantastiske bluesklubbnettverket etter en meget vellykket spillejobb hos Skedsmo Bluesklubb 14. september.


Støperiet Kulturhus
Støperiet Kulturhus
 

Eftablues på Lillestrøm Kulturpub hos Skedsmo Bluesklubb

Lørdag 14. september 2013
Lørdag 14. september spilte Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel på «Eftablues» for 200 gjester på Lillestrøm Kulturpub i regi av Skedsmo Bluesklubb. Trommeslageren i bandet forlot Blueshuset uken før, men Blues Factory instruktør og trommeslager i fangesupportbandet Bastøy Bluesband, Tom «Dysa» Støland tok oppdraget på strak arm. Med på scenen denne lørdagen var også Blues Factory instruktørene - Randi Gunhildstad (Bluesbelievers/Bastøy Bluesband) og Dan Øyvind Helle (Bastøy Bluesband) samt Christina Johansen og Marit Vagstad fra Våle Kirkekor, som ga skikkelig koring til Bastøygutta.

Takk til Skedsmo Bluesklubb og et fantastisk publikum på Lillestrøm Kulturpub. En av de morsomste spillejobbene så langt og en bekreftelse på at samarbeidet med Notodden Bluesfestival (NBF), Norsk Bluesunion (NBU) og nettverket av lokale bluesklubber nå begynner å fungere slik det var tenkt. En av gitaristene i Skyldig som faen var på slidegitarkurs i Langesund hos «slidemaster» Daniel Eriksen tidligere i år og andre sett ble derfor åpnet med noen akustiske slidelåter hvor han fikk vist tilegnede ferdigheter. Her sammen med resten av bandet i Muddy Waters låta I can’t be satisfied.

Skyldig som faen
Skyldig som faen

Skyldig som faen - I can't be satisfied
 

Blues og gospel i Sven Foyn Bedehus

Torsdag 22. august 2013
For andre år på rad ble det torsdag 22. august arrangert en blues- og gospelkonsert i Sven Foyn Bedehus i Tønsberg med besøk av Rita Engedalen og Margit Bakken (Damer i Blues), Trond Ytterbø (Notodden Bluesband) og Skyldig som faen fra Blueshuset i Bastøy Fengsel. Arrangementet var et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Blues Factory AS, Tønsberg Roots Club og Notodden Bluesfestival. Her er en sekvens fra kveldens program, hvor noen av gutta fra Blueshuset ble invitert opp for å spille med Rita Engedalen, Margit Bakken og Trond Ytterbø på låta Holyland.Damer i blues spiller Holyland med noen av gutta fra Blueshuset på Bastøy
 

Jailhouse Stage 2013 - Notodden Bluesfestival

Torsdag 1. august 2013 på Teledølen

Jailhouse Stage – den unike scenen for band fra norske fengsler på Notodden Bluesfestival
– arrangeres i år på Teledølen på festivalens åpningsdag torsdag 1. august.

På programmet står Prison Maniacs fra Telemark Fengsel, jentebandet Venjas Harem fra Oslo og Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy. Som på fjorårets Jailhouse Stage, er det Bastøy Bluesband – Blues Factorys fangesupportband med tidligere Blueshusbeboere og proffe bluesmusikere fra Vestfold – som får æren av å varme opp for fengselsbandene.

Prison Maniacs
Prison Maniacs

Venjas Harem
Venjas Harem
Skyldig som faen
Skyldig som faen
Bastøy Bluesband
Bastøy Bluesband
 

Skyldig som faen spiller på Piratfestivalen i Stavern

Torsdag 11. juli 2013
er Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy booket til Piratfestivalen i Stavern som arrangeres av Jarle Andhøy og Berserkgjengen.

Bastøy er antakelig det nærmeste en kommer en ekte «sjørøverøy» i norsk sammenheng. Nå får Piratfestivalen besøk av ekte «Chicago Blues Røvere» fra landets største åpne fengsel som i god bluestradisjon har med sin egen Mojo - The Crazy Old Duck – Blueshusets store beskytter.


Crazy Old Duck    Piratfestivalen

 

Sommeravslutningsfest Veidekke Entreprenør AS

Fredag 28. juni 2013
spiller Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy på sommeravslutningsfesten til Veidekke Entreprenør AS (Vestfold) på Bjerkøy utenfor Nøtterøy.

Veidekke startet «Skole på byggeplass» i 1997 som et tilbud om fagopplæring for ungdom som av ulike grunner hadde falt ut av videregående skole.

Blues Factory AS jobber nå sammen med Veidekke Entreprenør AS for å utvikle en ny modell for «Skole på byggeplass» i Vestfold rettet mot frigangsfanger blant annet fra Bastøy Fengsel – landets største åpne fengsel, og skal informere de ansatte og ledelsen i Veidekke Region Syd om dette på årets sommeravslutningsfest.


Sommerfest Veidekke
 

Skyldig som faen spiller i den britiske ambassaden i Oslo!

Tirsdag 11. juni 2013
er Skyldig som faen fra Blueshuset i Bastøy Fengsel invitert for å spille i den britiske ambassaden i Oslo i forbindelse med Dronning Elisabeths fødselsdag.

Bakgrunnen for dette celebre spilleoppdraget er omtalen gutta fikk i en stor artikkel om Bastøy Fengsel i den engelske avisa The Guardian den 25. februar i år. Artikkelen «The Norwegian prison where inmates are treated like people», skrevet av journalisten Erwin James som selv har sonet en 20 års dom i engelske fengsel, fikk mer enn 500 000 treff i løpet av to dager på Internett og har nå ført til at gjengen fra Blueshuset får sin aller første spillejobb utenfor «norsk territorium».


Den britiske ambassaden
Den britiske ambassaden
 

Blues Factory AS arrangerer konsert i Sem Fengsel

Mandag 6. mai 2013
får vokalisten og en av gitaristene i bandet Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy prøve seg med noen av Blues Factorys instruktører i en konsert for fangene i Sem Fengsel. Artistene gutta fra Blueshuset skal spille med er Knut Nordhagen – en av landets beste bluesgitarister, Knut Eide (munnspill) - tidligere gitarist og vokalist i Tiger City Dukes som nå spiller i bandet Moonlight Crying, Tom «Dysa» Støland (trommer) og Dan Øyvind Helle (bass) fra fangesupportbandet Bastøy Bluesband.

Dan Heide - gitarist i bandet Zeromancer – som nå også er en av Blues Factorys gitarinstruktører, har ansvaret for musikkopplæringen i Sem Fengsel i regi av Musikkens Studieforbund, og vil varme opp med noen av fangene som deltar i musikkgruppa i fengselet. Konserten er finansiert av fengselspresten i Sem Fengsel - Jostein Seth.

Knut Nordhagen
Knut Nordhagen fra innspillingen av CD’ en «Bra oppe! Bra nede!»
i Bastøy Fengsel sommeren 2011
Vokalist og gitarist i Skyldig som faen
Vokalist og gitarist i Skyldig som faen
fra Blueshuset på Bastøy
Konsert Sem Fengsel
Se plakaten i større format
   
© Blues Factory AS Besøksadressse: Prinsensgate 16, 3211 Sandefjord - Tlf: 915 44 972 - E-post: bjorn@bluesfactory.no Webdesign AWdata