Blues Factory as
Instruktører  
Trond Ytterbø

www.notoddenbluesband.no
www.grosby.no

Trond Ytterbø (Telemark) er gitarist, vokalist og spiller munnspill i Notodden Bluesband, Trond Ytterbø Band, Reverend John Bluesband, Terry Lehns og duoen Grosby. Trond er nestleder i Blues Factorys styre og gitarlærer på Kulturskolen i Notodden. Han er også gitarlærer for ungdom med psykiske lidelser og Blues Factorys instruktør for tredje året på rad i Telemark Fengsel. Trond var med å starte Ungdoms-seminaret på Notodden Bluesfestival i 1989, fikk Notodden Bluesfestivals pris i 2005 og ble tildelt LO’s Kulturpris i 2012 for sitt mangeårige musikalske engasje-ment blant annet for ungdom.   Vidar Busk

www.vidarbusk.no

Vidar Busk (Akershus) regnes i dag som en av de beste gitaristene i Norge, uansett sjanger. Han flyttet til USA som 15 åring for å spille blues med den amerikanske munnspilleren Rock Bottom, og turnerte med ham i mange år før han flyttet tilbake til Norge. Vidar har gitt ut 7 CD plater og fikk Spellemannsprisen både i 1998 og 2003, Notodden Bluesfestivals pris i 1997, «Smugetprisen» i 2004 og vant Landskappleiken i bluesgitar på Notodden i 2007. Vidar har spilt med en rekke kjente storheter innenfor ulike sjangere og er ikke minst kjent som en fantastisk tolker av Jimi Hendrix.
     
 
Knut Nordhagen Knut Nordhagen (Vestfold) regnes i dag som en landets desidert beste bluesgitarister. Han har spilt blues landet rundt i mer enn 25 år med det meste av kjente norske og mange utenlandske bluesmusikere. Han vant den årlige Landskappleiken i bluesgitar på Notodden både i 1997 og 1998, og har gitt ut fem CD plater.   Morten Omlid Morten Omlid (Telemark) er gitarist i Spoonful of Blues og i Backbone, bandet som spiller med Rita Engedalen som vant The European Blues Challenge i 2012. Han er lærer på Kulturskolen i Notodden. Morten har vunnet Landskappleiken i bluesgitar på Notodden hele fem ganger. Han fikk Notodden Bluesfestivals pris 2007 og er en av landets råeste blues og rock gitarister.
     
 
Knut Eide Knut Eide (Vestfold) var tidligere gitarist, vokalist og munnspiller i Tiger City Dukes, og trakterer nå de samme instrumentene i bandet Moonlight Crying. Knut er musikkfaglig leder i Blues Factory AS og spiller med fangesupport-bandet Bastøy Bluesband.   Bjørn Andersen Bjørn «Sleepy Bear» Andersen (Vestfold) er tidligere Blueshusbeboer og gitarist i fangesupportbandet Bastøy Bluesband. Han er en av eierne i Blues Factory AS og selskapets daglige leder. Bjørn er instruktør på Blues Factorys kurs for nybegynnere og på den ukentlige «Blues & Rock Workshopen» på Blueshuset i Bastøy Fengsel.
 
 
Dan Heide Dan Heide (Vestfold) er gitarist i bandet Zeromancer. Dan har jobbet som utøvende musiker i over 10 år. Han har utgitt 12 album med blant annet band som Ljungblut, David Ruiz, The Birth of Lea og Zeromancer og har gjennomført en rekke utenlandsturneer. Han spiller også med viserockbandet GranlyUlven som har sitt utspring i medlemmer fra bandet The Birth of Leah. Dan har mange års erfaring som privat gitarlærer, som instruktør og gitarlærer for Musikk i fengsel og frihet på «Utsikten» ved Berg Fengsel, som instruktør og gitarlærer i Berg Fengsel siden 2009 og i Sem Fengsel fra 2013. Han er nå en av Blues Factorys gitarinstruktører i både Berg- og Sem Fengsel.    Miklos Blues Patai Miklos Blues Patai (Telemark) Miklos Blues Patai har lang erfaring som bluesartist og spiller nå i de to Grenlandsbaserte bandene Miklos Blues Mojo Band og Miklos Blues BBQ Band. Han har gitt ut 5 CD plater og har også tidligere erfaring som gitarinstruktør. Miklos spiller det meste, men er spesielt kjent for heftig Texasblues inspirert av artister som Albert King, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Z Z Top og Fabulous Thunderbirds.
 
 
Sverre With

www.bluesbelievers.com

Sverre With (Vestfold) er gitarist i Bluesbelievers og Roosterhouse Gumbo Band og spiller med fangesupportbandet Bastøy Bluesband. Sverre har spilt inn plate med Kristoffer Børs, blant annet sammen med Jonas Fjeld. Han har tidligere spilt el-bass i jazz/rock gruppen Naptha, Drammen Storband, Drammen Jazz Quartet og Holmestrand Storband. Han har spilt i Svelvikstrømmen Bluesband, Blues Enough, Whitmans Farm, Elin and The Blue Boys og Shakin Nightcats.   Daniel Eriksen

www.daniel-eriksen.com

Daniel Eriksen (Telemark) har opparbeidet seg et rykte som en fremragende slidegitarist. Han har turnert flere kontinenter med sin blanding av svingende deltablues og dampende New Orleans rytmer - enten på klubbturné gjennom Mississippi, på norske bluesklubber eller på europeiske blues- og jazzfestivaler. Han har delt plakat med, og åpnet konserter for blant annet BB King, John Mayall, Robert Plant, The Yardbirds, Eric Sardinas, Roy Rogers og Omar & The Howlers, og har gitt ut to kritikerroste CD plater.
     
 
Jon Kristiansen

www.bluesbelievers.com

Jon Kristiansen (Vestfold) er bassist i bandet Bluesbelievers og spiller med fangesupportbandet Bastøy Bluesband. Han har spilt bassgitar siden 1975 og har tidligere også undervist i bassgitarspill. Jon har tidligere spilt i Blues Enough og Elin and The Blue Boys. Han spiller i dag også med Roosterhouse Gumbo Band og i politi bluesrock bandet Blues in a Cop.   Dan Øyvind Helle Dan Øyvind Helle
Øyvinds historie er spesiell. Han ble sendt til Bastøy allerede som syvåring. I 2011 var han en av fangene som var med på etableringen av det som i dag er Blueshuset i Bastøy Fengsel. Han er nå bassist i fangesupportbandet Bastøy Bluesband og en av Blues Factorys faste bassgitarinstruktører.
     
 
Tom Støland Tom «Dysa» Støland (Vestfold) spiller trommer i bluesbandet Harp’n Blues og i fangesupportbandet Bastøy Bluesband. Han har turnert og spilt med en rekke kjente bluesmusikere i Norge og utenlands i mange år. I tillegg til å være en meget dyktig trommeslager, er «Dysa» også kjent for sin ADHD og for måten han har brukt musikken som verktøy for å takle dette. Mange av de som sitter i fengsel sliter med den samme diagnosen, og «Dysa» er derfor ikke bare en av Blues Factorys trommeinstruktør, men også et levende eksempel på hva musikk kan gjøre for folk som sliter med ADHD.   Jan Sigurd Pettersen

www.notoddenbluesband.no

Jan Sigurd Pettersen (Telemark) spiller trommer i Notodden Bluesband og Reverend John Bluesband. Han er en av landets mest erfarne bluestrommeslagere og har spilt med de fleste.
     
 
Jostein Forsberg Jostein Forsberg (Telemark) er vokalist og munnspiller i Spoonful of Blues og R&B Express. Jostein fikk Notodden Blues-festivals pris i 1999 for sitt arbeid som faglig utviklingsleder i European Blues Senter (EBS). Jostein er også kunstnerisk leder for Notodden Bluesfestival og styremedlem i EBS.   Finn Reinhardtsen Finn «Finniboy» Reinhardtsen (Vestfold) spiller munnspill i Horten Bluesband og i fangesupportbandet Bastøy Bluesband. Han er kjent som en rå bluesmunnspiller med omfattendee kunnskaper om alt som finnes på innsiden av en gammel rørforsterker som måtte være av betydning for ekte «bluesharp-sound».
 
 
Randi Gunhildstad

www.bluesbelievers.com

Randi Gunhildstad (Vestfold) er vokalist i bandet Bluesbelievers og i fangesupport-bandet Bastøy Bluesband. Hun er også dirigent og leder av Våle Kirkekor. Randi arbeider for tiden også med en doktorgrad som undersøker hvordan rytme, musikk og sang kan brukes som en metode for å inspirere mennesker til å utvikle integritet og samarbeid.   Jon Ultvedt

www.johnbluesband.no

Jon Ultvedt (Telemark) er vokalist og pianist i Reverend John Bluesband. Tidligere pastor og Colombia-misjonær Rev. John også kalt "Bluespastoren", var sannsynligvis landets eneste pastor med eget bluesband da han startet opp. Jon spiller også med «Prison Maniacs», husbandet i Telemark Fengsel en gang i måneden.
 
© Blues Factory AS Besøksadressse: Prinsensgate 16, 3211 Sandefjord - Tlf: 915 44 972 - E-post: bjorn@bluesfactory.no Webdesign AWdata