Blues Factory as
Kurs  

Kursvirksomheten

Blues Factory AS arrangerer kurs rettet mot løslatte fanger som ønsker å fortsette musikkopplæringen etter endt soning, ungdom som av ulike grunner faller utenfor ordinære utdannings- eller arbeidslivsløp og kurs rettet mot andre ungdommer som ønsker å benytte seg Blues Factorys opplæringstilbud.

Kursvirksomheten foregår i vår hovedbase på Blues & Rock Huset i Sandefjord, i øvingslokalet «Utsikten» utenfor Berg Fengsel i Tønsberg og ved Tilja Oppfølgingssenter i Skien hvor vi har tilgang til bandøvings- og undervisningsrom.

Blues & Rock Huset
Blues & Rock Huset i Sandefjord (Foto: Knut Nordhagen)

Undervisningsrommet ved Blues & Rock Huset
Undervisningsrommet ved Blues & Rock Huset (Foto: Knut Nordhagen)

 

Trinn III kurs

Dette er betegnelsen vi bruker for Blues Factorys opplæringsvirksomhet utenfor fengslene rettet mot løslatte fanger som ønsker å fortsette musikkopplæringen etter endt soning, deltakere fra Søndre Vestfold Fengsel avdeling Berg og Sandefjord, samt ungdom som av ulike grunner faller utenfor ordinære utdannings- eller arbeidslivsløp.

Trinn III kurs for nybegynnere og viderekomne foregår på dagtid ved Blues & Rock Huset i Sandefjord og på kveldstid ved Tilja Oppfølgingssenter i Skien. Kurs for andre ungdommer som ønsker å benytte seg av Blues Factorys kurs foregår på ettermiddag/kveld i Blues & Rock Huset i Sandefjord.

 

Nybegynnere

Kurset for nybegynnere er for folk som ikke kan spille, men som ønsker å lære et instrument enten for å spille alene eller sammen med andre i band. Får vi til en bandsetting med opplæring på gitar, bass, trommer, piano og vokal er det det beste, men du kan også få opplæring i gruppe eller en til en på et enkeltinstrument. Her kreves ingen forkunnskaper og alle starter helt på scratch. Våre kurs er ikke basert på innlæring av noter og tung musikkteori, men har en praktisk tilnærming, hvor erfarne blues- og rock musikere som kan alle triks i boka viser hva du må gjøre for å få ting til å låte tøft. Vi benytter bluesformen som startverktøy for å lære det grunnleggende du trenger for å kunne spille i band, fordi denne formen er enkel og ligger til grunn for det aller meste av rock og annen moderne rytmisk musikk. Poenget er ikke å tvinge folk til å spille blues, men å bruke denne formen som et utgangspunkt for å lære de viktigste tingene du trenger for å spille blues, rock eller andre typer musikk.

  • Instruktører: Knut Eide (Faglig ansvarlig) og Blues Factory instruktører
  • Kurset er gratis

Viderekomne

Dette kurset er for deg som allerede kan spille et instrument, men som ønsker å lære grunnleggende blues- og rock teknikker for å kunne spille med andre i et band. I likhet med nybegynnerkurset, er dette kurset basert på en praktisk tilnærming til blues og rock uten innlæring av noter eller tung musikkteori. Våre instruktører, som er kjente, etablerte blues- og rock musikere, viser deg sine praktiske triks som er nyttige for å kunne spille blues og rock. Spiller du for eksempel allerede gitar, kan en del gitargrep og kanskje også noen sanger, er dette kurset midt i blinken for deg.

  • Instruktører: Knut Eide (Faglig ansvarlig) og Blues Factory instruktører
  • Kurset er gratis

Workshops

I tillegg til kurs for nybegynnere og viderekomne, arrangerer vi workshops med Blues Factorys instruktører og andre inviterte musikere. Workshopene vil i hovedsak foregå i helgene med varierende innhold avhengig av hvilke instruktører og musikere som er invitert og temaet som skal behandles. Workshops blir fortløpende annonsert på vår hjemmeside og i lokalavisen, og blir gjennomført som fire timers samlinger med lunsj åpne for alle interesserte. Under ser du noen av Blues Factorys instruktører. For en oversikt over alle våre faste instruktører – se linken Instruktører.

Vidar Busk  Trond Ytterbø  Morten Omlid  Knut Nordhagen  Miklos Blues Patai
Vidar Busk, Trond Ytterbø, Morten Omlid, Knut Nordhagen og Miklos «Blues» Patai

Knut Eide  Daniel Eriksen  Dan Heide  Jostein Forsberg  Randi Gunhildstad
Knut Eide, Daniel Eriksen, Dan Heide, Jostein Forsberg og Randi Gunhildstad

 

Øvingshotell

På Blues & Rock Huset i Sandefjord er det foreløpig ett fullt utstyrt bandøvingsrom som kan leies av lokale band som trenger øvingslokale. Øvingshotellet er åpent fra kl 17:00 til 21:00 mandag til torsdag, samt 14:30 til 17:00 på fredager, i hovedsak reservert for jenteband, så lenge det er jenteband som ønsker å delta på kurs og/eller benytte bandøvingsrommet.

Blues & Rock Huset
Bandøvingsrommet ved Blues & Rock Huset

 

Blues & Rock Huset
Velkommen til Blues & Rock Huset!

 

   
© Blues Factory AS Besøksadressse: Prinsensgate 16, 3211 Sandefjord - Tlf: 915 44 972 - E-post: bjorn@bluesfactory.no Webdesign AWdata