Blues Factory as
Nyheter  

Prison Stage på Eidsfossfestivalen
Da er det spikret at Blues Factory AS og Eidsfossfestivalen har blitt enige om å gjennomføre fredagens program på årets festival som et arrangement hvor norske fengselsband får anledning til å spille med etablerte blues- og rock artister i den gamle PUSSERSTALLEN inne på festivalområdet. Eidsfossfestivalen er en av landets eldste musikkfestivaler og Pusserstallen, opprinnelig bygget for vedlikehold av lokomotiver på den gamle Eidsfossbanen, har - for å si det som det er – samme atmosfære som den du finner i en skikkelig «Juke Joint» i Mississippi. Bookingen er nå i gang, men Skyldig som faen og fangesupportbandet Bastøy Bluesband med de fantastiske jentene i Randi & The Jailbirds er allerede i boks. Men - watch out, her kommer det noen spektakulære overraskelser etter hvert, og som om ikke de var nok ...

Hele greia blir filmet og det skal gjøres opptak til en live CD fra både Prison Stage og Jailhouse Stage. I tillegg skal gutta fra Blueshuset på Bastøy, fanger fra Hof- og kanskje også Berg Fengsel, samt løslatte "banditter" gjennom et 30 timers Arrangørkurs med opplæring i konsertarrangement og praktisk gjennomføring av Prison Stage (Eidsfossfestivalen) og Jailhouse Stage (Notodden Bluesfestival) som avsluttende "Svenneprøve".

Headliner på Eidsfossfestivalen lørdag er ingen ringere enn VAMP, men fredag blir det Prison Blues og Rock'n Roll i den gamle Pusserstallen!

Pusserstallen
Pusserstallen
Skyldig som faen
Skyldig som faen
               

Blues Factory AS – Aktivitetsrapport 2014
Blues Factorys Aktivitetsrapport for 2014 er nå klar. Aktivitetsrapporten kan lastes ned fra linken Publikasjoner, eller bestilles i papirformat ved å sende en e-post til bjorn@bluesfactory.no

Aktivitetsrapport 2014 - forside               Aktivitetsrapport 2014 - bakside
               

Blues Factory på fagsamlingen «Inspirasjon og deling»
Tirsdag 10. og onsdag 11. februar deltok Blues Factory AS for tredje år på rad på fagsamlingen «Inspirasjon og deling» i regi av Fylkesmannen i Hordaland. Konferansen er en årlig samling for lærere i kriminalomsorgen, hvor også musikklærere fra fengsler landet rundt deltar. Konferansen er en fin arena for å utveksle erfaringer fra arbeid med musikkaktiviteter inne i fengslene og knytte nye kontakter med musikklærere fra de ulike fengslene.

               

Music Factory tildelt 30 000 fra Sparebank 1 Buskerud Vestfold
Music Factory – tilbudet om gratis musikkopplæring til ungdom 13-19 år på Blues & Rock Huset i Sandefjord - har fått 30 000 kroner fra Gavefondet til Sparebank 1 Buskerud Vestfold.

Det er veldig hyggelig at en av byens lokale banker støtter dette samarbeidsprosjektet mellom Blues Factory AS, Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk. Vi takker for støtten som kommer godt med når tilbudet skal videreføres neste tre år.

Les artikkelen i Sandefjords Blad her

               

Music Factory tildelt 500 000 som del av Sandefjord Kommunes «Handlingsplan for levekår»
Samarbeidet mellom Blues Factory AS, Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnetteverk om prosjektet Music Factory – et tilbud om gratis musikkopplæring til ungdom 13-19 år i Sandefjord – har fått 500 000 for årene 2015-2017 fra Sandefjord Kommune som et av tiltakene i kommunens nye «Handlingsplan for levekår».

Som tidligere meddelt gjorde tildelingen fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse på 100 000 tidligere i år at vi kunne sette prosjektet i gang som planlagt ved skolestart i august med 7 elever fra Varden Ungdomsskole. Ungdommene har deltatt i musikkopplæring på onsdager siden 8. oktober og er allerede i gang med egne ukentlige bandøvinger på kveldstid.

At Music Factory nå blir en del av Sandefjord Kommunes nye «Handlingsplan for levekår» med finansiering i perioden 2015-2017 gjør at tilbudet kan videreføres på dagens nivå neste tre år. Vi er meget takknemlige for denne støtten og skal gjøre det vi kan for at målsettingene som var satt for prosjektet blir ivaretatt.

Alle tiltakene i handlingsplanen skal evalueres i løpet av første halvår 2015. Blues Factory AS vil i tillegg levere egen prosjektrapport (egenevaluering) til Sandefjord Kommune før skoleavslutning neste år.


Klikk på bildet for større versjon
               

Bluescruise til Kiel
Nettverksbygging er en sentral del av Blues Factorys virksomhet. Den 16. – 18. oktober var de ansatte i Blues Factory med på Bluescruise til Kiel, blant annet for samtaler med sentrale aktører fra ulike bluesklubber og festivaler, som representerer et av de viktigste nettverkene vi kan tilby løslatte fra fengsel som ønsker å fortsette med musikk.

Bluesklubber og festivaler organisert i Norsk Bluesunion (NBU) ønsker nå i økende grad å booke band som har et visst nivå fra de fengslene Blues Factory samarbeider med, noe vi tar som en bekreftelse på at antakelsen om Norge som et «annerledesland» når det gjelder blues var korrekt.

I Monkey Pub på Color Magic ble for øvrig vår nye medarbeider «Henk» - tidligere gitarist i Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy – gjenkjent av gitaristen i Billy T. Band og invitert opp på scenen for å spille. Bakgrunnen var at Skyldig som faen varmet opp for Spellemannprisvinnerne i Billy T. Band hos Tønsberg Roots Club i 2012.Her er vår mann i gang med de «store gutta»
i en versjon av B. B. King låta «Every day I have the blues»
               
Blues Factory AS registrert i Frivillighetsregisteret
Blues Factory AS er en sosial entreprenør organisert som et ideelt AS, noe som blant annet betyr at vi også benytter tradisjonelle forretningsmessige metoder for å oppnå sosiale målsettinger, men at det ikke er anledning til å dele ut utbytte og at eventuelle overskudd uten unntak skal pløyes tilbake som grunnlag for utvidet tilbud til målgruppene vi jobber mot. For å tydeliggjøre vår virksomhet som en form for sosialt entreprenørskap, er vi fra og med oktober i år formelt godkjent og registrert i det såkalte Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.
               

Music Factory satt i gang
Takket være tildelingen fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse, kunne Music Factory settes i gang som planlagt ved skolestart i år. Music Factory er ment å være en åpen kulturell møteplass med tilbud om gratis musikkundervisning til ungdom i aldersgruppen 13-19 år i Sandefjord. Prosjektet er et samarbeid mellom Blues Factory AS, Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk. Opplæring og annen aktivitet foregår på Blues & Rock Huset i Bugårdsgata 21, hvor Blues Factory har undervisnings- og bandøvingsrom samt konsertlokale i underetasjen, hvor kursdeltakere og lokale band har mulighet til å spille og vise tilegnede musikalske ferdigheter. Formålet med tiltaket er å gi ungdommer i målgruppen musikalske ferdigheter på et nivå som gjør at de kan opptre i offentlig sammenheng og bli med i, eller starte egne band.

Onsdag 8. oktober ble prosjektet satt i gang med en gruppe elever fra Varden Ungdomsskole i Sandefjord. Blues Factorys musikkfaglige leder Knut Eide - frontmann i bluesbandet Tiger City Dukes – har ansvaret for musikkundervisningen.Fra første Music Factory samling hvor en meget talentfull og ivrig gjeng øver på en låt de selv har valgt – Halleluja (Leonard Cohen):
               
Music Factory tildelt 100 000
fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse

Music Factory – samarbeidsprosjektet mellom Blues Factory AS, Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk – som tilbyr gratis musikkopplæring til ungdom 13-19 år i Sandefjord, er tildelt 100 000 kroner fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse. Vi er meget takknemlige for denne støtten som nå gjør det mulig å sette i gang Music Factory tilbudet som planlagt ved skolestart i år.

Anders Jahres Humanitære Stiftelse

               

Jailhouse Stage - Notodden Bluesfestival 2014
Stapp fullt og topp stemning på Teledølen under årets Jailhouse Stage, som denne gang ble åpnet av LO leder Gerd Kristiansen før fangesupportbandet Bastøy Bluesband og fengselsband fra fire fengsler inntok scenen.

Prison Maniacs (Telemark Fengsel) og Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) spilte på Jailhouse Stage i både 2012 og 2013. I år hadde vi band fra to nye fengsler - Stars Behind Bars (Berg Fengsel) og Simplex Brutus (Hof Fengsel).

Fra Notodden meldes at Jailhouse Stage nå har blitt så populært, at det benyttes som den uoffisielle starten på festivalen. Spesielt gledelig var det også at det i år var mange foreldre, søsken og noen av musikernes egne barn som hadde tatt turen til Notodden for å få med seg arrangementet.

Her rapperen Nichlas fra Berg med egenprodusert låt og Stars Behind Bars fra Berg Fengsel med gitarlærer og Blues Factory instruktør Dan Heide (Zeromancer) med Dylan låta «One more cup of coffee».


.
               
Eidsfossfestivalen 2014
Lørdag 28. juni spilte Skyldig som faen fra Bastøy Fengsel på Eidsfossfestivalen før Bluesbelievers og Mike Anderson (Danmark) entret scenen. Bandet fikk kjemperespons for et variert sett med klassiske blues- og rocklåter, akustiske innslag og egenkomponert rock. Eidsfossfestivalen er en av Norges eldste musikkfestivaler og har nå signalisert at de også i framtiden ønsker å slippe fengselsband til som en del av festivalens program. Her – Skyldig som faen på hovedscenen lørdag kveld med den klassiske Free låta «All Right Now»
Eidsfossfestivalen 2014
Eidsfossfestivalen 2014

Skyldig som faen - All right now (Free)
               
Blues Factory AS fikk 300 000 fra Kriminalomsorgsdirektoratet
Blues Factory AS fikk også i år en tildeling på 300 000 fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), noe vi er meget takknemlige for. Tildelingen gjør det mulig å fortsette arbeidet på Trinn I og Trinn II i fengslene vi allerede har musikkopplæring, utvikle tilbudet i de nye fengslene som nå er med og utvide virksomheten til nye fengsler. Tildelingen gjør at vi også kan videreutvikle Trinn III tilbudet til løslatte fra fengsel som ønsker å fortsette med musikkaktiviteter etter soning, først og fremst på det nye Blues & Rock Huset i Sandefjord, hvor vi nå samarbeider med Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk, men også i Telemark og Buskerud. Derfor – en stor takk til KDI for denne tildelingen.

 

Kriminalomsorgen

               
Pussy Riot besøker Blueshuset på Bastøy
Tirsdag 13. mai fikk gutta i Skyldig som faen besøk av de russiske Pussy Riot jentene som fikk to års fengsel for kritikk av Vladimir Putin. Pussy Riot arbeider nå for fengselsreform i Russland, og sa at de hadde et håp om å få leve lenge nok til å få oppleve noe lignende der som det fikk da de besøkte Bastøy Fengsel denne dagen. De ville gjerne komme tilbake for å gjøre noe sammen med gutta fra Blueshuset. Vi håper vi lever lenge nok til å få med oss et slikt prosjekt!
Pussy Riot og Skyldig som faen
Pussy Riot og Skyldig som faen

Pussy Riot besøker Blueshuset i Bastøy Fengsel
               
Presentasjon av Music Factory på Blues & Rock Huset
Onsdag 21. mai presenterte Blues Factory AS, Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk samarbeidsprosjektet Music Factory på Blues & Rock Huset. Music Factory er et tilbud om gratis musikkopplæring til ungdom 13-19 år som faller utenfor de betalingsbaserte opplæringstilbudene med planlagt oppstart ved skolestart i august i år. Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy fikk æren av å varme opp for ingen ringere enn spellemannsprisvinner Hans Mathisen og Sandefjord Storband som holdt en fantastisk gratiskonsert i underetasjen denne onsdagen. Tilbakemeldingene på akustikken i konsertlokalet var meget gode og verandaen fungerte som tøff utescene, noe som lover bra for framtidige arrangementer.
Skyldig som faen
Skyldig som faen - Foto: Knut Nordhagen
Sandefjord Storband
Sandefjord Storband - Foto: Knut Nordhagen
               
Black Metal bandet Svikt inn på Blues & Rock Huset
Torsdag 22. mai startet Black Metall bandet Svikt faste øvinger i nyinnredet bandøvingsrom på Blues & Rock Huset.
Svikt
Black Metal bandet Svikt - Foto: Janne A. Caspersen

               
Mari Tangen nytt medlem i Blues Factorys faglige råd
Mari Tangen er seniorrådgiver i Musikkens Studieforbund og administrativ leder for Musikk i Fengsel og Frihet (MIFF). Mari har lang erfaring fra ulike typer kulturarbeid og organisering av musikkopplæringstilbud i norske fengsler.

Vi ønsker henne velkommen som nytt medlem i Blues Factorys Faglige Råd.
Mari Tangen
Mari Tangen
               
Skyldig som faen på Innsia Bluesfestival i Ringerike Fengsel
Onsdag 28. mai spilte Skyldig som faen to konserter på Innsia Bluesfestival i Ringerike Fengsel. Festivalen var et samarbeid med Norsia Delta Bluesfestival i Hønefoss hvor blant annet Trampled under foot (USA) og Delta Doc var blant festivalartistene som spilte inne i fengselet. Blues Factory AS var også invitert, blant annet for å delta på workshop med informasjon om muligheten fangene i Ringerike Fengsel har for å søke seg til videre Trinn II opplæring i Bastøy, Berg- og Hof Fengsel.
Skyldig som faen - Strange kind of woman
Innsia Bluesfestival
Plakat Innsia Bluesfestival i Ringerike Fengsel
               
Blues Factory AS på Faget i Fokus konferansen 2014
Blues Factory AS deltok også i år på det årlige Faget i Fokus arrangementet på Kriminalomsorgens Utdanningssenter (KRUS) som gikk av stabelen 4. og 5. juni. Hovedtema for årets konferanse var Straffegjennomføring i samfunnet, som ble belyst gjennom ulike foredrag fra norske og utenlandske bidragsytere.
KRUS 2014
KRUS 2014
               
Rich Harper Band (USA) besøker Blueshuset
Fredag 6. juni fikk Blueshuset på Bastøy besøk av Rich Harper Band (USA) i forbindelse med Bastøydagen. Bakgrunnen for dette celebre besøket var at bandet hadde hørt om Skyldig som faen fra Blueshuset og kontaktet fengselet for å høre om det var mulig å besøke dem i forbindelse med en Skandinavia turne bandet gjennomfører denne sommeren. Skyldig som faen varmet opp for Rich Harper Band før konserten i Bastøy Kirke og hadde besøk av bandet nede på Blueshuset etter felles lunsj i fengselets kantine.
Skyldig som faen med Rich Harper Band
Skyldig som faen med Rich Harper Band

Rich Harper Band - I hear you knocking
               
Nytt samarbeid med Vestoppland Fengsel avdeling Valdres
Mandag 2. juni var Blues Factory AS invitert til Vestoppland Fengsel avdeling Valdres for å presentere erfaringene med vår opplæringsmodell fra Telemark- og Bastøy Fengsel. Bakgrunnen for invitasjonen var at fengselet vurderer å lage en egen musikkboenhet i forbindelse med mulig kapasitetsutvidelse. Vestoppland Fengsel avdeling Valdres ligger på Slidreøya og er på mange måter en «miniutgave» av Bastøy Fengsel i den forstand at fangene også her bor i småhus inne på fengselsområdet. Lærere fra den lokale Kulturskolen, som også er aktive musikere, er i dag ansvarlig for musikkopplæringen og ønsker samarbeid med Blues Factory på ulike måter i tiden framover. I Blues Factorys opplæringsmodell er egen musikkboenhet inne i fengslene en viktig forutsetning for å løse problemet med kontinuitet. At denne opplæringsmodellen nå sprer seg til flere fengsler er veldig bra og vi ønsker fengselet og musikklærerne lykke til i det videre arbeidet.
Vestoppland Fengsel avd. Valdres
Vestoppland Fengsel avd. Valdres
               
Music Factory – Gratis musikkopplæring til ungdom mellom 12 og 20 år i Sandefjord
Blues Factory AS har nå innledet et formelt samarbeid med Sandefjord Kulturskole og Vestfold Kulturnettverk om et prosjekt med navnet Music Factory som skal tilby gratis musikkopplæring til ungdom mellom 12 og 20 år i Sandefjord som faller utenfor de etablerte betalingsbaserte opplæringstilbudene. Sandefjord Kulturskole er en av de mest veldrevne kulturskolene i landet og har nå valgt Blues Factory AS som sin samarbeidspartner innen rytmisk musikk. I praksis betyr det at vi kan benytte noen av Kulturskolens dyktige lærere og at de kan trekke på våre instruktører og øvings- og undervisningslokaler. Samarbeidet ble formelt godkjent av Skole- og barnehageutvalget i Sandefjord Kommune på et møte 20. november, hvor prosjektet Music Factory også ble enstemmig anbefalt av Skole- og barnehageutvalget. Planlagt oppstart er ved skolestart i august 2014.
Blues Factory AS
Foto: Kurt André Høyessen - Sandefjords Blad
Blues Factory AS
Foto: Olaf Akselsen - Sandefjords Blad
               
Blues Factory AS – Aktivitetsrapport 2013
Blues Factorys Aktivitetsrapport for 2013 er nå klar. Rapporten kan lastes ned fra linken Publikasjoner eller bestilles i papirformat ved å sende en e-post til bjorn@bluesfactory.no. Den elektroniske utgaven er gratis. Den trykte utgaven koster 100 kroner som betales med vedlagt faktura.
Forsiden Aktivitetsrapport 2013               Sisteside Aktivitetsrapport 2013
 
Blues Factorys opplæringsmodell i Hof Fengsel
Etter et meget vellykket Kick Off Konsert 16. januar, startet Blues Factory AS 3 timers ukentlig musikkundervisning basert på vår opplæringsmodell i Hof Fengsel 20. februar. Målsettingen er å ha et band fra Hof Fengsel som kan spille på Jailhouse Stage (Notodden Bluesfestival) 31. juli 2014. Som en del av opplæringsmodellen planlegges også en årlig festival – Pallerocken - inne i Hof Fengsel med besøk av etablerte blues- og rock artister samt fengselsband fra andre fengsler i Region Sør.
Kick Off Hof fengsel Kick Off Hof Fengsel
 
Blues Factory AS innleder samarbeid med Fønix AS
Blues Factory AS har innledet et formelt samarbeid med veilednings- og formidlingsbedriften Fønix AS, som forsøker å hjelpe flest mulig ut i varig arbeid gjennom tett samarbeid med NAV og 300 lokale bedrifter. Bedriften har 125 ansatte ved de ulike avdelingene i Sandefjord, Tønsberg, Holmestrand og Telemark, og er kjent for å oppnå gode resultater, blant annet ved hjelp av hospitering i bedriftene de samarbeider med. Samarbeidet er knyttet opp mot en mulig realisering av den nye modellen for Skole på byggeplass for fanger med mulighet til frigang fra åpne fengsler i Vestfold som Blues Factory AS nå utreder i samarbeid med Veidekke Entreprenør AS og Kriminalomsorgen. I tillegg er samarbeidet basert på tilbud om deltakelse i ulike former for musikkopplæring og kulturaktiviteter på Blues & Rock Huset i Sandefjord for brukerne i Fønix AS.
Fønix
 
Ekko redaksjonen NRK P2 med halvtimes program om Blues Factory AS
Fredag 13. desember sendte Ekko redaksjonen i NRK P2 et program om Blues Factory AS og det nye Blues & Rock Huset i Sandefjord. Ekko redaksjonen lagde i 2011 et lignende program fra Blueshuset i Bastøy Fengsel, og dette var en oppfølging av sendingen fra 2011.
Blues & Rock huset
Blues & Rock huset - Foto: Knut Nordhagen
 
Jailhouse Stage

Jailhouse Stage – den unike scenen for fengselsband på Notodden Bluesfestival ble gjennomført for andre år på rad 1. august i strålende solskinn på Teledølen, med Venjas Harem (Oslo), Prison Maniacs (Telemark Fengsel) og Skyldig som faen (Bastøy Fengsel) på programmet. Tradisjonen tro var det fangesupportbandet Bastøy Bluesband med etablerte bluesmusikere fra Vestfold som varmet opp for de egentlige stjernene fra fengslene. Masse folk og kjempestemning fra start til mål. Her er et par smakebiter fra konserten med Skyldig som faen som spiller ACDC låta Hell ain’t a bad place to be og trommeslager «Jensen» fra Prison Maniacs som spiller sin egen låt Feil med støtte av de to Blues Factory instruktørene Trond Ytterbø (Notodden Bluesband) og Jon Ultvedt (Reverend John Bluesband) samt fengselsinspektør Magnar Haugen på bass.


Hell ain't a bad place to be

Feil
 

Ny arbeidspraksiskandidat i Blues Factory AS

Den 19. august begynte Henrik S. Sæther i arbeidspraksis hos Blues Factory AS på Blues & Rock Huset i Sandefjord. Henrik skal primært jobbe med kursvirksomheten og hjelpe til med andre praktiske oppgaver på Blues & Rock Huset.

Henrik Sundby Sæther
Henrik Sundby Sæther
 

Grunnkurs Blues & Rock - Nytt kurshefte fra Blues Factory AS

Er det mulig å lære en gjeng som aldri har tatt i et instrument å spille så det nesten høres ut som et band på 40 timer? Det er antakelig ikke det, men i Blues Factorys arbeid er slike «umulige» utfordringer en del av hverdagen, og noe vi av og til faktisk klarer å realisere. Kurset er primært rettet mot små fengsler med fanger på korte dommer, hvor opplæringen må organiseres som korte intensive kurs. Grunnkurs Blues & Rock går over 40 timer fordelt på to ukers intensiv opplæring, primært i en bandsetting med opplæring på gitar, bass, trommer og vokal, og er basert på tre års erfaring med opplæring av fanger i åpne og lukkede fengsler i Region Sør. Kurset skal nå også benyttes for 7 entusiastiske elever fra Tyrili Sør i Skien med oppstart i oktober og muligens også for unge lovbrytere i Larvik Fengsel. I tillegg skal det benyttes i Hof Fengsel som nå ønsker å starte opp Blues Factorys opplæringsmodell og på Trinn III kurs på Blues & Rock Huset i Sandefjord.

 

Kurshefte forside               Kurshefte bakside

 

Samarbeid med Hof- og Trøgstad Fengsel

Blues Factory AS har vært på besøk i Indre Østfold Fengsel avdeling Trøgstad for å presentere våre erfaringer med musikkopplæring i fengslene. Trøgstad Fengsel starter nå musikkopplæring i regi av skoleavdelingen og ønsker samarbeid med Blues Factory AS, i første omgang for å kunne presentere eventuelle band på noen av de arenaene vi har etablert i løpet av de siste årene. Den 23. august var Blues Factory AS invitert til Nordre Vestfold Fengsel avdeling Hof, hvor man nå ønsker å etablere Blues Factorys opplæringsmodell basert på erfaringene fra Blueshuset i Bastøy Fengsel. Her ser vi fram til et spennende samarbeid i tiden framover.

Hof Fengsel
Hof Fengsel
 

Nytt kurs for elever fra Tyrili Sør - Snipetorp i Skien

Blues Factory AS starter nytt kurs med musikkopplæring for en gruppe elever fra Tyrili Sør (Snipetorp) i Skien i oktober. Undervisningen vil foregå på Tilja Oppfølgingssenter som ligger like ved Snipetorp med Blues Factorys nye instruktør Miklos Blues Patai og andre Blues Factory instruktører fra Grenland.

Tilja oppfølgingssenter
Tilja Oppfølgingssenter
 

Ny gitarinstruktør fra Grenland

Blues Factory AS kan nå melde at vi har fått med Miklos Blues Patai som ny gitarinstruktør fra Grenland.

Miklos har lang erfaring som bluesartist og spiller nå i Miklos Blues Mojo Band og Miklos Blues BBQ Band. Han har gitt ut 5 CD plater og har også tidligere erfaring som gitarinstruktør.

Stilmessig er dette heftig Texasblues inspirert av artister som Albert King, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Z Z Top og Fabulous Thunderbirds.

Vi gleder oss.

Miklos Blues Patai
Miklos Blues Patai
 
Suksess for Skyldig som faen på Piratfestivalen

Skyldig som faen fra Blueshuset i Bastøy Fengsel fikk æren av å åpne den aller første utgaven av Piratfestivalen til Jarle Andhøy og Berserkgjengen i Stavern torsdag 11. juli. Værgudene var på Piratenes side denne torsdagen og sørget for steikende sol fra skyfri himmel. Arrangørene hadde bestilt 5000 liter Berserkrom så stemningen var på topp, men Skyldig som faen gjennomførte nok en gang uten et eneste brudd på noen av betingelsene som var satt for deltakelse. Takk til Bastøy Fengsel som ga klarsignal for at Blueshuset kunne delta, fengselsbetjentene som tok framstillingen, Randi Gunhildstad og Christina Johansen for koring og heftig hoftevrikking, Knut Eide og Dan Øyvind Helle for bass- og munnspillsupport og ikke minst Berserkgjengen som booket Skyldig som faen i utgangspunktet og sørget for at dette ble en meget spesiell og hyggelig opplevelse.

Her drar Bastøygutta i gang med Tush foran et meget feststemt publikum

...og her er avslutningen med Messing with the kid, I’m Tore Down og ekstranummeret T-Bone Shuffle som viser litt av stemningen på denne meget spesielle og utrolig hyggelige festivalen
 
Skyldig som faen fra Blueshuset i den britiske ambassaden på Dronning Elisabeths fødselsdag

Det er selvfølgelig et understatement å si at vi som etablerte Blueshuset og husbandet Skyldig som faen i Bastøy Fengsel i 2011, neppe i vår villeste fantasi hadde trodd at disse gutta en dag skulle få spille i den britiske ambassaden på dronning Elisabeths fødselsdag. Men det gjorde de tirsdag 11. juni, i strålende solskinn for nærmere 600 celebre gjester fra regjering, Storting og ambassadepersonell fra samtlige ambassader i Oslo.

Blues Factory instruktør Knut Eide (Moonlight Crying) ga gutta skikkelig bluesharp sound og ledet allsangen på både den engelske og norske nasjonalsangen.


Skyldig som faen - Bluesjam i E
Skyldig sim faen spiller ved den britiske ambassade
Gutta sammen med den britiske ambassadøren og ambassadesekretæren

Skyldig som faen - Tush (ZZ Top)
Bakgrunnen for dette celebre spilleoppdraget er omtalen gutta fikk i artikkelen The Norwegian prison where inmates are treated like people i den engelske avisa The Guardian, skrevet av journalisten Erwin James som selv har sonet en 20 års dom i engelske fengsel. Les artikkelen her

Som en del av arrangementet fikk gutta i bandet også et personlig møte med den britiske ambassadøren i Norge og en tilrettelagt omvisning i ambassadeboligen.

Blues Factory AS har som målsetting at fengselsband skal få spille for et ordinært publikum sammen med etablerte blues og rock musikere og ikke bare på fengselslignende arenaer. Dette var definitivt ikke et «ordinært publikum», men spilleoppdraget ble en knallsuksess og en meget spesiell opplevelse både for gutta i bandet, de ansatte fra Bastøy Fengsel og vi som var med fra Blues Factory AS.

Skyldig som faen - It hurts me too
 
Blues Factory AS tildelt 300 000 kroner fra Justis- og
beredskapsdepartementet

Justis- og beredskapsdepartementet har tildelt Blues Factory AS 300 000 kroner fra den såkalte 70-posten som forvaltes av Kriminalomsorgens sentrale forvaltning. Gladmeldingen ble formidlet av Justisminister Grete Faremo selv, i forbindelse med hennes besøk i Bastøy Fengsel torsdag 2. mai, hvor Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy fikk æren av å spille for henne i Bastøy Kirke. For Blues Factory AS er dette et meget kjærkomment bidrag til videreføring av arbeidet i Telemark- og Bastøy Fengsel og ikke minst for utviklingen av opplæringstilbudet på Trinn III for løslatte fra fengsel - blant annet i det nye Blues & Rock Huset i Sandefjord.

Blues Factory AS mottar 300 000 fra Justisminister Grete Faremo
 
Blues Factory AS – Aktivitetsrapport 2012
Blues Factorys Aktivitetsrapport for 2012 er nå klar. Rapporten kan lastes ned fra linken Publikasjoner eller bestilles i papirformat ved å sende en e-post til bjorn@bluesfactory.no. Den elektroniske utgaven er gratis. Den trykte utgaven koster 100 kroner som betales med vedlagt faktura.
Forsiden Aktivitetsrapport 2012               Sisteside Aktivitetsrapport 2012
 
Blues Factory flytter inn i Bugårdsgata 21 i Sandefjord
Blues Factory AS har nå flyttet inn i Bugårdsgata 21, i det som nå har fått navnet Blues & Rock Huset i Sandefjord, hvor vi har tilgang til undervisningsrom, fullt utstyrt bandøvingsrom, møterom, kontorer og eget konsertlokale i underetasjen.
Bugårdsgata 21 i Sandeford
 
Dan Heide - Ny gitarinstruktør
Vi kan nå melde at Dan Heide – gitarist i bandet Zeromancer med tidligere medlemmer i bandet Seigmenn – nå er en av Blues Factorys gitarinstruktører i Vestfold, blant annet i Berg- og Sem Fengsel. Dan Heide har jobbet som utøvende musiker i over 10 år. Han har utgitt 12 album med blant annet band som Ljungblut, David Ruiz, The Birth of Lea og Zeromancer og har gjennomført en rekke utenlandsturneer. Han spiller også med viserockbandet GranlyUlven som har sitt utspring i medlemmer fra bandet The Birth of Leah, og er i disse dager aktuell med Zeromancers siste album «Bye, bye borderline» og en forestående Europaturne.
Dan Heide
 
Jan Mehlum - Nytt medlem av Faglig råd
Blues Factory AS er stolte av å kunne melde at Jan Mehlum, en av landets mest leste krimforfattere, som har publisert 13 bøker med Tønsberg advokaten Sven Foyn i hovedrollen siden han debuterte med kriminalromanen Gylne tider i 1996, nå blir med i Blues Factorys Faglige Råd. Jan Melum fikk Rivertonprisen i 1998 for kriminalromanen Kalde hender og ble tildelt Vestfolds Litteraturpris i 2003. Mehlums bøker er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk. Romanene Din eneste venn, En nødvendig død og Den siste dansen er dramatisert for NRK Radioteateret og det er også planlagt dramatisering av hele serien for radio og TV. Vi som jobber med fanger i norske fengsler, vet at bøkene til Mehlum er å finne på utallige fengselsceller. Advokat Sven Foyn er heller ikke akkurat en «overbetalt» herre med celebre klienter, men snarere en raus småbyadvokat med en klientportefølje som minner mer om de gutta (og jentene) Blues Factory forsøker å lære blues og rock.
Jan Mehlum
 
Daniel Eriksen holder kurs i slidegitar i Langesund
Daniel Eriksen – en av landets råeste slidegitarister og en av Blues Factorys instruktører, som har studert og spilt slidegitar i mer enn 20 år, og åpnet show for blant annet B. B. King, John Mayall, The Yardbirds og tidligere Led Zeppelin vokalist Robert Plant, har eget kurs i slidegitar på LIF Klubbhus i Langesund onsdag 10. og torsdag 11. april. For nærmere informasjon om kurset og påmelding – gå til www.deltaker.no/slidegitar
Daniel Eriksen
 
Blues Factory på fagsamlingen «Inspirasjon og deling»
Blues Factory AS fikk presentere vår opplæringsmodell på den årlige fagsamlingen «Inspirasjon og deling» som Fylkesmannen i Hordaland arrangerte på Hotell Runway ved Gardermoen 7. februar for 200 lærere i kriminalomsorgen. Prison Maniacs fra Telemark Fengsel med Blues Factory instruktør Trond Ytterbø (Notodden Bluesband), for anledningen forsterket med Fengselsinspektør Magnar Haugen (kriminalomsorgens svar på Hound Dog Taylor) på bass og Blues Factorys daglige leder på gitar stod for den musikalske underholdningen. Her er de med «Something you got».
 
«Skyldig som faen» på KROMs konferanse på Golsfjellet
«Skyldig som faen» fra Blueshuset på Bastøy har for andre år på rad gjennomført et vellykket besøk med overnatting fra lørdag til søndag på KROMs kriminalpolitiske konferanse på Golsfjellet. Her spiller de T-Bone Shuffle for et velfylt dansegulv på Storefjell Hotell lørdag kveld.
 
Blues Factory AS deltar på årets kriminalpolitiske KROM konferanse på Storefjell og har sørget for at Skyldig som faen fra Blueshuset på Bastøy er invitert for å spille lørdag kveld med overnatting til søndag. Fangene fra Blueshuset deltok også på KROM konferansen i 2012, hvor de var invitert for å presentere Blueshusets virksomhet og spille for konferansedeltakerne. Fjorårets besøk ble gjennomført uten brudd på noen av de betingelsene Bastøy Fengsel hadde satt for deltakelse på konferansen og ble en stor suksess. Bastøy Fengsel er landets største åpne fengsel med målsetting om å være en «arena for ansvarsutvikling».

At fengselets ledelse nå har gitt Skyldig som faen nok en mulighet til deltakelse på KROMs kriminalpolitiske konferanse, kan ikke tolkes som annet enn en stor tillitserklæring til Blueshusets virksomhet og en indikasjon på at fengselets målsetting om å være en «arena for ansvarsutvikling» ikke er helt uten substans.
Blueshuset
 
Norsk Bluesunion representert i Faglig råd
Det er nå bekreftet at Norsk Bluesunion (NBU) - sjangerorganisasjonen til norske bluesklubber, bluesfestivaler og spillesteder - blir med i det Faglige Rådet til Blues Factory AS. Norsk Bluesunion ble opprettet i 1997 og fikk Notodden Bluesfestivals prestisjetunge Bluespris under årets festival. For Blues Factory AS er dette en veldig positiv og hyggelig melding, og nok en bekreftelse på at Norge faktisk er et «annerledesland» på bluesens område.
 
 
«Skyldig som faen» i Våle kirke
«Skyldig som faen» i Våle kirke søndag 28. oktober 2012
Se plakaten her
Konsert i Våle kirke
 
«Skyldig som faen» i Justisdepartementet
«Skyldig som faen» fra Blueshuset på Bastøy spiller en times konsert i Justisdepartementet tirsdag 23. oktober 2012
Skyldig som faen
   
© Blues Factory AS Besøksadressse: Prinsensgate 16, 3211 Sandefjord - Tlf: 915 44 972 - E-post: bjorn@bluesfactory.no Webdesign AWdata